Kort om meg

Offisielt:

Leif Egil Rønaasen Reve, 35 år. Giftet meg med Ann-Carina Rønaasen Reve rett før coronaen i 2020. Jeg har mastergrad i filosofi ved UiA, og bachelorgrad i Kommunikasjon og Livssyn, og filosofi. Masteroppgaven min handlet om universets begynnelse ér en god peker mot Guds eksistens? I tillegg jobber jeg som ungdomsleder i Torridal Kirke i Kristiansand, samt at jeg er høyskolelektor i filosofi og kommunikasjon og livssyn ved NLA Høgskolen, campus Kristiansand. Jeg har starta et nettverk på Facebook, kalt «Apologetikk Norge», som nå er en av de største samlingene norske kristne i landet med over 4000 medlemmer. Jeg reiser mye rundt i landet og holder foredrag og blir grillet om kristendommens troverdighet, og har drevet med det i ca 5 år.

Livshistorie:

Jeg vokste selv opp i en ikke-kristen familie, og var ateist fram til jeg ble 18 år. Da møtte jeg en intellektuell utfordring i begynnelsen på universet, og endte så opp med å begynne å tro at det fantes en Gud. Men det tok videre 7 år til, da jeg var 25, før jeg ble kristen, noe som skjedde fordi jeg tok et dypere dykk i hvor troverdige historiske kilder vi egentlig har til Jesu liv og lære, og jeg kom fram til at vi har gode nok kilder til å si at Jesus døde og stod opp igjen, og at Han burde være Herre i mitt liv. Mer utdypende versjon her.

Bøker:

Jeg har skrevet et kapittel hver om mirakler i de to «Grill en Kristen»-bøkene, er en av syv skeptikere intervjuet i boka «Omvendt», og har oversatt «No God but One» til norsk, «Bare én Gud». I tillegg er masteroppgaven min gratis tilgjengelig her, og her finner du noe akademisk arbeid jeg ellers har gjort.

Temaer:

Jeg har generell interesse for trosforsvar, og har dykket ekstra dypt i temaer som: Begynnelsen på universet, tro og vitenskap, evangelienes troverdighet, gudsargumenter, Likkledet i Torino, og mye mer. I hovedsak temaer som blir aktuelle i samtale med mennesker av andre livssyn, særlig islam og ateisme. Som et ekstra tilbud, kan jeg i underholdningssammenheng også tilby et gøy og interessant foredrag om nebbdyr på enten 5 eller 10 minutt.